Συχνές ερωτήσεις

O ορισμός που δίνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει ως εξής:

«H φυσικοθεραπεία παρέχει υπηρεσίες σε άτομα και πληθυσμούς, με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ασθενών. Ειδικότερα, οι φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις όπου η κινητικότητα και η λειτουργική ικανότητα απειλούνται από κακώσεις ή τραυματισμούς, παθήσεις ή διαταραχές, την ηλικία ή περιβαλλοντικούς παράγοντες. Βασική παρέμβαση του φυσικοθεραπευτή είναι η παρέμβαση για τον έλεγχο του πόνου, ως παράγοντα περιορισμού της λειτουργικότητας. Το να είναι ένα άτομο λειτουργικά ανεξάρτητο αποτελεί βασική προϋπόθεση για να είναι υγιές».

Στο Corpus Sanus Project η εκπαίδευση μας βοηθάει να παρέχουμε φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες σε πολύ υψηλό επίπεδο προσεγγίζοντας τον ασθενή ολιστικά. Η φυσικοθεραπεία αποτελεί για εμάς την επιστήμη που υπηρετούμε με μεγάλο σεβασμό και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης σε όσους μας εμπιστεύονται.

Αρχικά τα ρούχα σας χρειάζεται να είναι άνετα για να μπορεί ο φυσικοθεραπευτής ν’ αξιολογήσει και να θεραπεύσει το σώμα σας . Θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας ή να φοράτε ένα t-shirt, ένα σορτς ή μία φόρμα και αθλητικά υποδήματα. Επιπλέον, να έχετε μαζί σας τα αποτελέσματα σχετικών εξετάσεων, όπως πχ. μαγνητικής τομογραφίας, αν έχετε πραγματοποιήσει.
Είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που γίνεται στην πρώτη φυσικοθεραπεία που εκτελεί κάποιος. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα και είναι διαφορετική για την κάθε περίπτωση. Οι χρόνοι αποθεραπείας διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση, τον βαθμό που συνεργάζεται ο ασθενής και τη γενικότερη κλινική του εικόνα. Στο Corpus Sanus Project στοχεύουμε στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση, ο φυσικοθεραπευτής θα σας ενημερώσει για το πλάνο θεραπείας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο τηλ: 210 9638 086 είτε ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας που παρατίθεται ακριβώς από κάτω στην παρούσα ενότητα.

Φόρμα Επικοινωνίας


  Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε κατά τη χρήση αυτής της φόρμας επικοινωνίας θα αποθηκευτούν έως και 6 μήνες με σκοπό να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα. Δεν θα κοινοποιήσουμε τα δεδομένα σας σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

  Στο κέντρο μας είναι πολύ εύκολο να παρκάρετε ακριβώς απ’ έξω χωρίς να ταλαιπωρηθείτε καθόλου ψάχνοντας parking.

  Το Corpus Sanus Project βρίσκεται στην Γλυφάδα και απέχει μια ευθεία 1,5 χλμ από το μετρό «Άλιμος» στην οδό Λ. Βουλιαγμένης & Σάκη Καράγιωργα 100, μετά την Dominos Pizza και απέναντι από το ΙΕΚ Άλφα.

  Από το μετρό «Άλιμος» μπορείτε να φτάσετε απ’ έξω παίρνοντας το λεωφορείο 790 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. Και κατεβαίνοντας στη στάση «Καράγιωργα».

  Από την περιοχή της Βάρκιζας το λεωφορείο 171 ΒΑΡΚΙΖΑ – ΣΤ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ περνάει από την Γλυφάδα μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και θα πρέπει να κατεβείτε στη στάση «Αχιλλέως» η οποία βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου 600m από το Corpus Sanus Project.

  Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να έρθετε με τα ΜΜΜ ανάλογα από που έρχεστε.