Μάνος Κασαπάκης

PT-OMTc, Sposrts MSc, PhDc.

Ονομάζομαι Κασαπάκης Μάνος και είμαι Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής – Manual Therapist και Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, στο τμήμα Φυσικοθεραπείας.

Έλαβα το πτυχίο μου από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας – Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στην συνέχεια ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης, μέσα από 4-ετή εκπαίδευση, εξειδικεύομαι στο Manual Therapy (Χειροπρακτική) που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών-Χειροθεραπευτών Ελλάδας (A.M.P.G.). Έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων για την Φυσικοθεραπεία και την Αθλητική Aποκατάσταση όπως το Dry Needling, την Ergon Technique, το Myofascial Release, το Human Tecar, το Medical Flossing, το Anatomy trains, το Theragun και το Kinesio Taping. Επίσης, έχω παρακολουθήσει διεθνή συνέδρια και έχω επισκεφτεί αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις του εξωτερικού.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. πρωτ.:7254), μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας και του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικοθεραπείας του ΠΣΦ.

Η κλινική μου εμπειρία ως Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής και Θεραπευτής Manual Therapy προέρχεται από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία εργάστηκα 7 χρόνια (2014 – 2021), εκ των οποίων τα 4 χρόνια υπήρξα Επικεφαλής Φυσικοθεραπευτής της Α Ομάδας, στην οποία συμμετείχα και στην επανίδρυση του PAO LAB.

Στο παρελθόν, έχω εργαστεί ως Εκπαιδευτής Φυσικοθεραπευτής στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Φιλοκτήτης» ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας μου εργάστηκα ως Φυσικοθεραπευτής σε ημιεπαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου Σάλας.

Από το τέλος το 2021, ιδρύοντας το Corpus Sanus Project, συνεργάζομαι με επαγγελματίες αθλητές υψηλοτάτου επιπέδου με στόχο την πρόληψη και την αποκατάσταση τραυματισμών. Επιπρόσθετα, βάση της πολυετούς μετεκπαιδεύσεως και κλινικής μου εμπειρίας, αναλαμβάνω μυοσκελετικούς τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης και των άκρων όπως επίσης και την αποκατάσταση των ασθενών πριν ή μετά το χειρουργείο.

Έλενα Λασκαρίδου

Η Λασκαρίδου Έλενα είναι απόφοιτη του τμήματος φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε ένα διάστημα στο Universita degli studi di Padova στην Ιταλία. Ολοκλήρωσε την πρακτική της στο Γ.Ν.Ασκληπίειο Βούλας αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε ορθοπεδικά αλλά και νευρολογικά περιστατικά.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής της εξέλιξης πιστοποιήθηκε στη μέθοδο McKenzie για παθήσεις οσφυϊκής μοίρας, στην τεχνική μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης Ergon ®️Technique και απέκτησε τον τίτλο πιστοποιημένης θεραπεύτριας clinical Pilates Fisios®️. Στα πλαίσια της μετεκπαίδευση της στο πρόγραμμα 300 ωρών του πανεπιστημίου Δυτικής αττικής (Κ.Ε.Δι.Βι.Μ), πιστοποιήθηκε επίσημα στην τεχνική Παραδοσιακού και Βιοϊατρικου Βελονισμού.

Η διεπιστημονική ομάδα

Στο Corpus Sanus Project θα βρείτε εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές. Εγγυόμαστε ότι η Φυσικοθεραπεία εφαρμόζετε στο υψηλότερο επίπεδο.

Το κέντρο μας διαθέτει εξειδικευμένους συνεργάτες και σε άλλες ειδικότητες που περιβάλλουν τον ασθενή και ολοκληρώνουν την διεπιστημονική ομάδα που τον υποστηρίζει. Συνεπώς συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους Ορθοπεδικούς χειρούργους, Φυσίατρους, Γυμναστές, Εργοφυσιολόγους, Διατροφολόγους, Ψυχολόγους και Ποδίατρους. Θα μπορέσουμε να σας συστήσουμε τον κατάλληλο έτσι ώστε μέσω της κατάλληλης συνεργασίας να επέλθει το μέγιστο αποτέλεσμα για εσάς. Θα αναλάβουμε εμείς να συντονιστεί αυτή ομάδα για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για εσάς.

Aπόψεις αθλητών

Τι λένε για μας

Fran Velez
Ποδοσφαιριστής, ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Είμαι πολύ ευγνώμων για την βοήθεια που μου έχει προσφέρει ο φυσικοθεραπευτής μου Μάνος Κασαπάκης. Συναντηθήκαμε σε μια κρίσιμη περίοδο της καριέρας μου που με είχαν ταλαιπωρήσει αρκετοί τραυματισμοί …

Σουρδής Γιάννης
Τερματοφύλακας, ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Το Μάρτιο του 2021 τραυματίστηκα με συντριπτικό κάταγμα σκαφοειδούς και πραγματοποίησα το πρώτο χειρουργείο. Μετά από δυο μήνες επέστρεψα στις προπονήσεις αλλά με πόνο και ενοχλήσεις στον καρπό. Αφού επανέλαβα τις εξετάσεις φάνηκε ότι το κάταγμα δεν είχε πορωθεί και έτσι ξαναμπήκα στο χειρουργείο …

Luciano Neves
Ποδοσφαιριστής, Sao Paulo

O Luciano Neves αφιερώνει το πρώτο γκολ του μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στον Επικεφαλής Φυσικοθεραπευτή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Κασαπάκη Μάνο. …

Θέσεις εργασίας

Εργαστείτε μαζί μας

Αναζητούμε νέους ανθρώπους που θέλουν να εξελίξουν τους εαυτούς τους. Ανταποδοτικά προσφέρουμε εκπαίδευση δίνοντας δυναμικές προοπτικές προσωπικής εξέλιξης και ανέλιξης. Σαν ομάδα πιστεύουμε στην θετική ενέργεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό, στοιχεία που μπορούν να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα. Ο χώρος του Corpus Sanus Project αποτελεί ένα όμορφο περιβάλλον για τον εργαζόμενο.

Εάν είστε μια ειδικότητα που θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μαζί μας, παρακαλούμε να μας αποστείλετε το CV σας στο corpus.sanusproject@gmail.com .