Μαγνητικός Διεγέρτης
Υψηλής Έντασης 7 Tesla

Το “χέρι του Θεού” όπως αποκαλεί η τεχνολογία

Τι είναι ο Μαγνητικός Διεγέρτης HkS-19;

Στο Corpus Sanus Project χρησιμοποιούμε στα φυσικοθεραπευτικά προγράμμτα τον  Μαγνητικό Διεγέρτη HkS-19 που χρησιμοποιεί πολύ ισχυρά παλμικά μαγνητικά πεδία έως 7 Tesla σε συχνότητα 3-150Hz. Επιτρέπει τη διέγερση των βαθύτερων μυικών και νευρικών ιστών, που δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλο μέσο.

Η συχνότητα 3-150Hz προκαλεί μείωση του πόνου μπλοκάροντας τη μετάδοση του πόνου μέσω της αντλίας καλίου νατρίου του νευρώνα.

Το υψηλό μαγνητικό πεδίο 7 Tesla διεγείρει το νευρώνα προκαλώντας έντονες μυϊκές συσπάσεις που δεν μπορούν να επιτευχθούν με τη συνήθη άσκηση.

Έτσι οι έντονες μυϊκές συσπάσεις ενεργοποιούν κατά πολύ τη λιπόλυση. Τα λιπαρά οξέα διασπώνται και συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες στα λιποκύτταρα. Η μεγάλη συγκέντρωση των λιπαρών οξέων ωθεί τα λιποκύτταρα στη διαδικασία της απόπτωσης και την απομάκρυνσή τους από το σώμα μέσω του φυσιολογικού μεταβολισμού. Έτσι ο Μαγνητικός Διεγέρτης HkS-19 ενεργοποιεί και ενδυναμώνει τους μύες και συγχρόνως μειώνει το λίπος.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Μαγνητικού Διεγέρτη στη Φυσικοθεραπεία

Χρησιμοποιώντας στο φυσικοθεραπευτήριο μας τον Μαγνητικό Διεγέρτη επιτυγχάνεται η διέγερση των βαθύτερων μυϊκών και νευρικών ιστών που δεν μπορεί να γίνει με άλλα μέσα. Είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία ανακούφισης από τον πόνο και εξαιρετικά αποτελεσματική σε ευρεία γκάμα παθήσεων με σύντομη διάρκεια θεραπείας. Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατάγματα, χρόνια σύνδρομα, οστικά οιδήματα, οσφυαλγίες, σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών κ.α..